DARMOWA DOSTAWA od 149 zł NATYCHMIASTOWA WYSYŁKA
Uwaga! Zamówienia zrealizowane do godziny 12.00 wysyłane są tego samego dnia!

Bulionówki • Miseczki do zupy

Promocja

Bulionówka szklana z uchwytami Tadar 400 ml

3.49 zł
-14%
4.09 zł
3.49 zł
-14%
4.09 zł
Prosta, szklana miseczka do zup z 2 uchwytami np. do rosołu
Stan na magazynie: wysoki

Bulionówka szklana z uchwytami Trend Glass Grete 500 ml

6.69 zł
6.69 zł
Przezroczysta miseczka do zup (np. rosołu) z 2 uchwytami
Stan na magazynie: wysoki

Bulionówka porcelanowa z uszkami Lubiana Hel 320 ml

32.29 zł
32.29 zł
Klasyczna miseczka z uszami do rosołu lub zupy
Stan na magazynie: brak w magazynie

Bulionówka porcelanowa ze spodkiem Lubiana Celebration 300 ml

47.49 zł
47.49 zł
Wzbogacona o dwa ergonomiczne uszka i pojemna flaczarka z kwadratowym spodkiem
Stan na magazynie: średni

Bulionówka porcelanowa Lubiana Hel 300 ml

25.69 zł
25.69 zł
Miseczka do zup i kremów
Stan na magazynie: wysoki
Dobrze przygotowany bulion potrafi nadać harmonii całemu daniu. Wszystkie składniki w jednej chwili łączą swoje smaki i tekstury, uzupełniając się wzajemnie i dając ci przyjemność z jedzenia. Warto zatem zadbać o eleganckie podanie tego rodzaju posiłku – rosołu, czy też barszczu świątecznego. Oprócz głębokich talerzy możesz wykorzystać w tym celu bulionówki do zupy. To także jedna z metod serwowania flaczków – przysmaku w wielu polskich domach. Wówczas bulionówka zamienia się w tzw. flaczarkę!


Bulionówki do zupy – jak wybrać?

Najważniejszym elementem podczas wyboru bulionówki do zupy jest zapewne pojemność. Z jednej strony nie powinna być zbyt duża, gdyż mogłoby to przeszkadzać w jedzeniu. Zbyt mała barszczówka lub flaczarka nie pozwoli jednak cieszyć się wystarczająco długo smakiem i aromatem dania. Optymalna wielkość to zatem mniej-więcej 300 ml. Co więcej, bulionówki do zupy powinny mieć dwa uszka ułatwiające unoszenie do ust i picie rosołu, czy barszczu (oczywiście po opróżnieniu go z pysznych świątecznych uszek z grzybami). Warto również docenić fakt, że bulionówka sprzedawana jest razem ze spodkiem – to praktyczne i gustowne rozwiązanie związane z serwowaniem w niej posiłku. Na koniec kolor ceramiki lub porcelany. Najbardziej popularna jest bulionówka biała, ale to już wyłącznie kwestia twojego gustu.


Flaczarka, bulionówka i barszczówki

Białe bulionówki do zupy podkreślą barwę zawartości i sprawią, że będzie wyglądała bardzo apetycznie. Bulionówka ze spodkiem to komplet pozwalający na uchronienie obrusu przed zabrudzeniem oraz wygodne odłożenie brudnej łyżki, którą wykorzystasz np. do wyławiania uszek z barszczu. Przekształcając jej funkcję na flaczarkę, także nie pożałujesz swojej decyzji. Stwórz zatem zestaw barszczówek z pomocą naszą i produktów marki Tadar!
 
 

Dowiedz się więcej:


Niezawodna pomidorówka — jak ją ugotować?

Przepis na domowy rosół z szybkowaru

Bulionówki – przekonamy Cię, że są niezbędne w Twoim domu

Jakie przyprawy do rosołu?

Przepis na domowy rosół z szybkowaru

Jak zrobić makaron do rosołu? Przepis od Tadar

Jak zamrozić rosół?

4 rozgrzewające zupy na zimowe dni

Zupa na Sylwestra – 13 pysznych pomysłów!

Zupa grzybowa z mrożonych grzybów – jak ją przygotować?