Warto przeczytać

Jak gotować grzyby?
Jednym z najcenniejszych skarbów jesieni są pyszne grzyby. Kurki, rydze, maślaki czy podgrzybki wyraźnie zmieniają charakter popularnych dań sprawiając, że smakują znacznie lepiej! Tej jesieni bez wahania sięgaj więc po dostępne w sklepach świeże i suszone grzyby. Podpowiemy Ci jak ugotować je tak, by zachwycały smakiem!
czytaj więcej
Kiedy wybrać się na grzyby?
Większość osób z wyprawą na grzyby czeka do września, a nawet początków października. Tymczasem pierwsze grzyby znajdziesz w lasach już w maju! Kiedy więc rosną Twoje ulubione gatunki i co znajdziesz w lesie w poszczególnych miesiącach, od wiosny do późnej jesieni? Zaraz wszystko stanie się jasne!
czytaj więcej
Jak marynować grzyby?
Marynowane pieczarki, prawdziwki albo rydze sprawdzą się zarówno jako przystawki podczas organizowanych w domu przyjęć, jak i smakowity dodatek do codziennych kanapek. Choć do ich przyrządzenia zawsze wykorzystuje się te same główne składniki, to marynowane grzybki często różnią się smakiem. Sekret jak zawsze tkwi w szczegółach – w tym przypadku przyprawach i proporcjach. Poznaj go!
czytaj więcej