Uwaga! Zamówienia zrealizowane do godziny 12.00 wysyłane są tego samego dnia!

Warto przeczytać

Smacznie, zdrowo, kolorowo – co ugotować dziecku, aby rozbudzić jego apetyt?

Porady 22.05.2020

Smacznie nie zawsze znaczy zdrowo. Jednak do dzieci argument ten często nie trafia. Wielu rodziców ma więc problem z zachęceniem maluchów do diety bogatej w warzywa i owoce. Gdy kolorowe menu jest na wyciągnięcie ręki, może to być nie lada przeszkodą. Są jednak proste sposoby na zachęcenie najmłodszych do posiłku składającego się ze składników bogatych w mikro i makro elementy. Co ugotować dziecku? Jak rozbudzić jego apetyt na owoce, warzywa i zdrowe przekąski? Chętnie podpowiemy ci kilka całkiem uniwersalnych patentów.

czytaj więcej

Jak zrobić owsiankę – na mleku, na wodzie, na zdrowe śniadanie!

Porady 20.05.2020

Dzięki owsiance uczucie sytości będzie towarzyszyć ci dłużej niż po zjedzeniu zwykłych kanapek. Z owsianką w menu śniadaniowym zadbasz o utrzymanie prawidłowej masy ciała oraz zmniejszysz ilość cukru i cholesterolu we krwi. Możesz jeść ją przed treningiem, aby podkręcić swój metabolizm. Spróbuj również różnych dodatków i znajdź najlepsze połączenie smaków. Zrobisz ją bardzo szybko. Jak? Pozwól, że damy ci kilka wskazówek i porad.

czytaj więcej

Drugie życie pojemników kuchennych – zrób to sam!

Porady 19.05.2020

Z czasem pojawiają się na nich zarysowania. Ozdobny napis ściera się od częstego użytkowania lub po prostu zmienia się styl kuchni, a więc przestają pasować do wyposażenia. Możliwe, że jeden z nich niefortunnie upadł ci podczas uzupełniania zapasu cukru i przez to jego metalowy korpus trwale się odkształcił. Życie pojemników kuchennych nie jest łatwe, dlatego tworzy się je z bardzo wytrzymałych materiałów jak włókno bambusowe, czy stal węglowa. Po wszystkim nie musisz ich wyrzucać. Jest wiele możliwości, aby dać im drugie i równie udane życie. Skorzystasz z nich?

czytaj więcej