Warto przeczytać

Jak zrobić masło czosnkowe?
Masło czosnkowe to niezwykle pyszny i aromatyczny dodatek wielu potraw. Użyte do gotowania masło nadaje potrawom głęboki smak i wyjątkowy charakter. Przyrządzenie tego masła w domu jest niezwykle proste, a efekt potrafi zaskoczyć nawet najbardziej wyrafinowane kubki smakowe. W jaki sposób robi się domowe masło czosnkowe? Poznaj najlepsze triki!
czytaj więcej
Jak zrobić masło w domu?
Swojskie, kremowe masło to prawdziwy rarytas, który kojarzy się z wycieczkami na wieś. Takie masło można bez trudu przygotować w zaciszu własnej kuchni i nie potrzeba do tego zagrody z pasącymi się krowami. Jak przygotować masło w domowych warunkach? Sprawdź to razem z nami!
czytaj więcej
Jak zrobić masło klarowane?
Masło klarowane, znane także pod nazwą Ghee, to prawdziwy kuchenny klejnot. Bez masła ghee wielu najznamienitszych szefów kuchni nie wyobraża sobie gotowania. Produkt ten znany jest z wszechstronnego zastosowania oraz długiej tradycji kulinarnej. Jak sklarować masło? Poznaj tajniki jego przygotowywania.
czytaj więcej


