Warto przeczytać

Przepis na rozgrzewający sos curry
Kurkuma, imbir i papryka to tylko kilka składników masali, dzięki której sos zamienia się w curry. Pochodzące z Indii, niezwykle aromatyczne danie odzwierciedla bogactwo tamtejszej kultury i smak tego regionu. Jeśli chcesz dowiedzieć się, czym tak naprawdę jest curry i jak przygotować wersję bliską oryginałowi, koniecznie przeczytaj poniższy artykuł.
czytaj więcej
Bataty z piekarnika. Prosty przepis na sycący obiad
Poszukując pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek, łatwo natrafić na przepis zawierający bataty. Delikatne i kremowe w środku, chrupiące z zewnątrz słodkie ziemniaki można przyrządzić na kilka różnych sposobów – ugotować, usmażyć lub upiec. Pieczone bataty prosto z piekarnika smakują obłędnie, a ten sposób obróbki cieplnej uważa się za jeden z najzdrowszych. Jak zrobić pyszne pieczone bataty? Poznaj nasz przepis na sycący obiad!
czytaj więcej
Dlaczego warto jeść bataty? Wartości odżywcze ukryte w tych warzywach
Bataty, inaczej nazywane słodkimi ziemniakami to bulwiaste warzywa, które od kilku lat stają się coraz bardziej popularne. Wpływ na to mają ich wartości odżywcze oraz smak. Pochodzące z Ameryki Południowej bulwy są bogate w witaminy i minerały, a także inne składniki aktywne, które mają zbawienny wpływ na zdrowie. Włączając bataty do diety, wspomagasz organizm w walce z chorobami i poprawiasz swoją odporność. W poniższym artykule przedstawimy Ci wszystkie korzyści płynące z wprowadzenia do diety słodkich ziemniaków.
czytaj więcej