Warto przeczytać

Kuchnia śródziemnomorska. Odkryj jej urok!
Kuchnia śródziemnomorska jest niezwykle ceniona na całym świecie. Wynika to z jej wyjątkowego smaku i przywiązania do tradycji. Kuchnia ta zachwyca zrównoważonym podejściem do odżywiania i bogactwem świeżych, regionalnych składników. Greków, Włochów, Hiszpanów, Syryjczyków czy Turków łączy nie tylko geografia, ale również miłość, jaką darzą jedzenie i wspólne ucztowanie. Poznaj tajniki kuchni Morza Śródziemnego, jej piękną historię i najbardziej znane dania.
czytaj więcej
Jak zrobić domowy marcepan? Ekstra przepis
Marcepan to masa powstała ze zmielonych drobno migdałów wymieszanych z cukrem. Ten specjał kojarzy się głównie z batonami i pralinami. Z uwagi na swoją plastyczność i łatwość przygotowania bywa też często wykorzystywany do ozdabiania tortów. Jak zrobić pyszny, domowy marcepan do przystrojenia tortu? Poznaj nasz ekstra przepis na idealną migdałową słodką masę.
czytaj więcej
Przepis na rozgrzewający sos curry
Kurkuma, imbir i papryka to tylko kilka składników masali, dzięki której sos zamienia się w curry. Pochodzące z Indii, niezwykle aromatyczne danie odzwierciedla bogactwo tamtejszej kultury i smak tego regionu. Jeśli chcesz dowiedzieć się, czym tak naprawdę jest curry i jak przygotować wersję bliską oryginałowi, koniecznie przeczytaj poniższy artykuł.
czytaj więcej