Warto przeczytać

Zupa wodzianka. Przepis na obiad w 20 minut
Wodzianka (po śląsku wodzionka) to prawdziwie minimalistyczna zupa składająca się z czerstwego chleba, czosnku, smalcu ze skwarkami i wody, którą można zaliczyć do najbardziej rozpoznawalnych dań pochodzących ze Śląska. Jak przygotować swojską wodzionkę i czego potrzeba do jej przyrządzenia? Tego dowiesz się z naszego artykułu.
czytaj więcej
Jak zrobić prawdziwe gazpacho? Tradycyjny przepis
Gazpacho to hiszpański chłodnik na bazie pomidorów z dodatkiem papryki, ogórka, czosnku i przypraw. Ta tradycyjna zupa przyrządzana jest na terenach Andaluzji od wielu wieków, chociaż dzisiejsza receptura mocno różni się od tej sprzed wieków. Chcesz poznać recepturą na to popularne hiszpańskie danie i dowiedzieć się, czym współczesne gazpacho różni się od wersji sprzed wieków? Koniecznie sprawdź treść naszego artykułu.
czytaj więcej
Co zabrać do szkoły lub pracy zamiast kanapki? 5 smakowitych propozycji
Kanapki choć pyszne, potrafią być nużące. Posiłki zabierane do pracy i szkoły można urozmaicić na wiele różnych sposobów. Tortille, naleśniki, placuszki, koktajle, szybki ryż z warzywami, sałatka z kuskusem — to tylko kilka z propozycji, które mogą zastąpić klasyczne kanapki. Poznaj nasze pomysły na szybkie i zdrowe alternatywy dla kanapek.
czytaj więcej