Warto przeczytać

Sycąca i zdrowa sałatka z awokado
Awokado to skarbnica witamin oraz zdrowych tłuszczów. Warto serwować je nie tylko solo, ale również z różnymi dodatkami w sałatkach. Wówczas będzie jeszcze smaczniejsze. Zobacz, z czym mieszać awokado, by stworzyć smaczną przekąskę, idealną do jedzenia bez względu na porę dnia.
czytaj więcej
Tradycyjny chłodnik litewski
Chłodnik litewski to zupa, która doskonale orzeźwia, przez co polecana jest zwłaszcza w czasie upałów. Danie przyrządzano już za czasów Jagiellonów, jednak to Adam Mickiewicz po raz pierwszy rozpropagował recepturę na ten przysmak. Zobacz, jak przyrządzić chłodnik litewski, źródło wielu cennych składników odżywczych.
czytaj więcej
Jak przygotować pastę z awokado?
Pasta z awokado to szybki i zdrowy sposób na smaczne śniadanie lub lekką przekąskę czy dodatek do obiadu. Jej kremowa konsystencja i delikatny smak doskonale komponują się z chrupiącym pieczywem, warzywami czy jajkiem. Przygotowanie tej pasty zajmuje zaledwie kilka minut. Poznaj wszystkie sekrety przyrządzania wyśmienitej pasty z awokado!
czytaj więcej