Warto przeczytać

Kilka pomysłów na dania z wędzoną makrelą
Makrela to ryba pływająca m.in. w Oceanie Atlantyckim, Morzu Czarnym i Morzu Śródziemnym. Wędzona makrela natomiast to łatwo dostępny typ ryby w naszych sklepach. Wyróżnia się ona nie tylko świetnym smakiem, ale też walorami zdrowotnymi. Poza tym makrela jest na tyle uniwersalnym produktem, że świetnie sprawdzi się zarówno jedzona solo, jak i jako składnik past, sałatek czy dodatek do warzyw. Oto kilka naszych propozycji na wędzoną makrelę.
czytaj więcej
Superzdrowe danie! Makrela z piekarnika
Źródłem wielu składników odżywczych jest pieczona makrela. Zobacz, jak przygotować ten przysmak, by cieszyć się jego niezwykłym smakiem. Okazuje się, że sam proces przyrządzenia ryby nie jest nadmiernie skomplikowany.
czytaj więcej
Sekret chrupiącego schabowego. Niezawodny sposób na panierkę
Kotlet schabowy w panierce to klasyczna potrawa, która często gości na polskich stołach. Serwuje się je bez okazji i od święta. Co jednak zrobić, by przygotować soczyste kotlety schabowe, których panierka nie będzie odchodzić od mięsa?
czytaj więcej