Warto przeczytać

Zupa krupnik. Sprawdzony przepis od babci
Krupnik to polska zupa, która zaliczana jest do kręgu swojskich, bardziej tradycyjnych. Ziemniaki, kasza jęczmienna, mnóstwo marchewki, por, a także liść laurowy (a najlepiej kilka) to składniki, które tworzą ten wyjątkowy wywar. Większość osób kojarzy smak krupniku z dzieciństwem i obiadami u babci. Jeśli chcesz przypomnieć sobie, jak smakował krupnik babci, koniecznie przygotuj zupę, wykorzystując nasz super przepis!
czytaj więcej
Lekka wiosenna tortilla. Co dodać oprócz sałaty?
Wrapy z aromatycznymi warzywami, dobrze przyprawionym mięsem i sosem, choć smaczne, bywają ciężkie dla żołądka. Co dodać do tortilli poza sałatą, żeby nadać jej lekkości? Poznaj nasze sposoby na wiosenną tortillę ze świeżymi warzywami, która zachwyca smakiem.
czytaj więcej
Jak przygotować prażone solone pistacje?
Orzechy pistacjowe często jadane są w formie przekąski, ale mało osób zdaje sobie sprawę z tego, że tak jak większość orzechów są one skarbnicą witamin i minerałów. Bogate w składniki odżywcze, zielone, niepozorne orzeszki o niesamowitym smaku pomogą ci zrzucić zbędne kilogramy i obniżyć poziom cholesterolu oraz cukru we krwi. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przyrządzić pyszne, prażone i solone pistacje, koniecznie przeczytaj dalszą część artykułu.
czytaj więcej