Czajnik na gaz – 3 oryginalne modele tradycyjnych czajników
Czajnik kuchenny gazowy i jego zalety
Czajnik na kuchenkę gazową to tradycyjne urządzenie, które jeszcze do niedawna znaleźć można było w znaczącej większości gospodarstw domowych. Mimo że coraz częściej jest on zastępowany przez wersję elektryczną, w dalszym ciągu cieszy się niemałą popularnością. Wpływ na to ma między innymi jego niska cena. Ładny czajnik na gaz dostać można bowiem już za około 50 złotych. Kolejna jego zaleta to duża pojemność, która sięgać może nawet 3 litrów (w przypadku modeli elektrycznych jest to przeważnie około 1,5–2 litry). Nie sposób nie wspomnieć tu również o niższych kosztach związanych z zagotowaniem 1 litra wody (korzystając z czajnika gazowego poniesiemy wydatek rzędu 2–3 groszy, elektrycznego – 5 groszy). Jaki czajnik na gaz najzdrowszy? Najlepszym rozwiązaniem będzie zakup modelu emaliowanego lub stalowego. Dodatkową zaletą drugich z nich jest grube dno, które sprawia, że przez długi czas utrzymują one wysoką temperaturę wody.Jaki czajnik na gaz kupić?
W asortymencie naszego sklepu internetowego Tadar znaleźć można bogaty asortyment stylowych czajników na gaz z gwizdkiem. Jaki czajnik na gaz warto kupić? Oto kilka naszych propozycji:- Czajnik emaliowany retro Tadar szary 2,3 l – taki czajnik na gaz nowoczesny doskonale prezentować będzie się zarówno we wnętrzach minimalistycznych, jak i tych urządzonych w stylu retro. Wyprodukowany został on na bazie higienicznej stali węglowej i posiada trwałą powłokę emaliowaną w szarym kolorze. Rączka oraz wykończenie gwizdka to z kolei wysokiej jakości tworzywo sztuczne. Specyficzna budowa czajnika gazowego gwarantuje równomierne rozkładanie się ciepła oraz skrócenie czasu potrzebnego na zagotowanie wody. Model wyposażony jest w prosty, trwały mechanizm otwierający oraz zamykający gwizdek. Do jego zalet zaliczyć można również dużą pojemność wynoszącą 2,3 litra, co pozwala na jednoczesne zalanie kilku kaw lub herbat. Co ważne, czajnik ten znajdzie zastosowanie nie tylko w przypadku kuchenki gazowej. Z powodzeniem sięgnąć mogą po niego również posiadacze urządzeń indukcyjnych, elektrycznych oraz ceramicznych.
- Czajnik emaliowany retro Tadar Lawenda 2,3 l – to czajnik z gwizdkiem na gaz, który przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom wnętrz zaaranżowanych w stylu rustykalnym oraz shabby chic. Pokrywa go efektowny nadruk z motywem lawendy, dzięki czemu doskonale sprawdzi się on w roli oryginalnej ozdoby kuchennej. Jego konstrukcja została wykonana ze stopu stali węglowej, który charakteryzuje się wysoką odpornością na uszkodzenia chemiczne i mechaniczne oraz rdzę. Elementy wykonane z trwałego, antypoślizgowego tworzywa sztucznego (są nimi uchwyt oraz gwizdek) mają piękną, fioletową barwę, która harmonijnie współgra z emaliowanym wykończeniem czajnika. Do atutów tego czajnika na gaz zaliczyć można również donośny gwizdek, który skutecznie przypomina o zakończeniu przygotowywania wrzątku.
- Czajnik nierdzewny KonigHOFFER Douglas 3 l srebrny – solidnie wykonany, elegancki czajnik z korpusem z trwałej, łatwej w czyszczeniu stali nierdzewnej. Jego rączka oraz pokrywka wyprodukowane zostały z tworzywa sztucznego, które do złudzenia przypomina prawdziwe drewno. Urządzenie to wyposażone jest w funkcjonalny mechanizm otwierania gwizdka wbudowany w rączkę, który skutecznie zabezpiecza przed przypadkowym oparzeniem. Czajnik gazowy posiada również ergonomiczny uchwyt, dzięki któremu z łatwością nalejemy wodę nawet wówczas, gdy jest on napełniony w całości. Jego pojemność to aż 3 litry, co czyni z niego idealne rozwiązanie dla dużych rodzin oraz osób, które regularnie organizują różnego rodzaju spotkania towarzyskie.
Jeżeli planujecie zakup czajnika na indukcję, zapoznajcie się z wpisem „Czajnik na indukcję – jak wybrać?”
W naszym sklepie internetowym zaopatrzyć można się również w inne naczynia, które dobrze sprawdzą się tak na kuchence gazowej, jak i indukcyjnej. Zalicza się do nich między innymi patelnie oraz garnki do gotowania mleka.
Czajnik na gaz to urządzenie zarówno praktyczne, jak i estetyczne, które stanowić może estetyczną ozdobę naszej kuchni.
Warto przeczytać
Szybki obiad z makaronem - 15 pomysłów
Makaron to element obecny w kuchniach z każdego zakątka świata, który daje nieskończone możliwości tworzenia smacznych i różnorodnych dań. Od klasycznych włoskich przepisów po inspiracje z kuchni azjatyckiej — każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź nasze pomysły na dania z makaronem i odkryj, jak szybko i łatwo można przygotować pyszny obiad lub kolację!
czytaj więcejKuchnia azjatycka - dania, które trzeba znać i spróbować!
Azjatycka kuchnia zachwyca różnorodnością i wyjątkowymi połączeniami składników. Od pikantnych potraw z południowo-wschodniej Azji po delikatne, subtelne smaki Dalekiego Wschodu — każdy region oferuje coś niepowtarzalnego. Przygotowaliśmy propozycje azjatyckich dań, których koniecznie powinieneś spróbować. Odkryj je wraz z nami!
czytaj więcejKrewetki - przepis na krewetki w 10 odsłonach
Krewetki to składnik ceniony za ich delikatny smak. Te małe, morskie specjały doskonale sprawdzają się zarówno w prostych, codziennych posiłkach, jak i w wykwintnych, eleganckich potrawach na specjalne okazje. Poznaj kilka ciekawych pomysłów na dania z ich udziałem!
czytaj więcejRolady wołowe - jak zrobić je na pyszny obiad?
Rolady wołowe to prawdziwa klasyka kuchni! Choć ich zrobienie może wydawać się skomplikowane, dzięki odpowiednim wskazówkom z łatwością stworzysz idealnie zawinięte i soczyste rolady. W tym poradniku pokażemy Ci, jak krok po kroku przygotować pyszne rolady wołowe, nazywane także zrazami!
czytaj więcejIle gotować ziemniaki?
Gotowanie ziemniaków to z pozoru prosta czynność, jednak wiele osób zastanawia się nad tym, czy robi to poprawnie. W zależności od odmiany, wielkości kawałków i przeznaczenia, czas gotowania może się różnić. W tym artykule podpowiemy, jak długo gotować ziemniaki, aby uniknąć rozgotowania lub niedogotowania. Poznaj nasze praktyczne wskazówki!
czytaj więcejJak zrobić bitą śmietanę?
Bita śmietana to klasyczny dodatek, który potrafi podnieść walory każdego deseru. W tym artykule znajdziesz niezawodne triki na perfekcyjnie ubitą śmietanę, która będzie puszysta, lekka i stabilna. Dowiesz się, jakiego rodzaju śmietany używać, jakie akcesoria będą niezbędne i na co zwrócić uwagę podczas ubijania.
czytaj więcejBiszkopt - przepis na biszkopt z 6 jaj i nie tylko
Biszkopt to klasyka cukiernictwa, która sprawdza się w każdej sytuacji — od urodzinowych tortów po świąteczne wypieki. Jak zrobić dobry biszkopt z 4, 6, 8 czy większej ilości jaj? Jego przygotowanie może wydawać się skomplikowane, ale z naszymi wskazówkami z łatwością uzyskasz perfekcyjny wypiek.
czytaj więcejSpód do sernika na 10 sposobów
Spód do sernika to fundament, który nadaje deserowi charakter. W zależności od wybranych składników może być klasycznie kruchy, delikatny lub chrupiący. W naszym artykule zdradzimy ci wiele różnych sposobów na pyszne spody do sernika. Odkryj je już teraz!
czytaj więcejJak ugotować kaszę jaglaną?
Kasza jaglana to jedna z kasz o najdłuższej historii, która dziś staje się coraz bardziej popularna. Delikatna, lekko orzechowa w smaku kasza, sprawdza się zarówno w daniach wytrawnych, jak i deserach. Aby jednak wydobyć z niej pełnię smaku i uniknąć goryczki, warto znać kilka podstawowych zasad jej gotowania. Poznaj wszystkie triki na idealnie przyrządzoną kaszę jaglaną!
czytaj więcej