Warto przeczytać

Rodzaje drewna wykorzystywane w deskach do krojenia i rękojeściach noży
Poznaj najpopularniejsze rodzaje drewna do desek kuchennych i rękojeści noży. Sprawdź, czym różnią się dąb, akacja, orzech czy bambus, jak działa Metoda Janki i które materiały najlepiej chronią ostrza oraz najdłużej wytrzymują w kuchni.
czytaj więcej
Jak przechowywać owoce i warzywa, by dłużej były świeże?
Dowiedz się, jak przechowywać owoce i warzywa w lodówce i poza nią, by dłużej były świeże. Poznaj zasady mycia, temperatury, wilgotności i podziału na strefy oraz akcesoria, które pomagają ograniczyć marnowanie jedzenia.
czytaj więcej
Obieraczki do warzyw i owoców — jak wybrać idealny model do swojej kuchni
Dowiedz się, jak dobrać obieraczkę do rodzaju warzyw i owoców. Poznaj różnice między modelami Y, klasycznym i skrobakiem, zasady bezpiecznego używania oraz pielęgnacji. Sprawdź, które akcesoria pomogą Ci szybciej, czyściej i dokładniej przygotować składniki do gotowania.
czytaj więcej


