DARMOWA DOSTAWA od 199 zł NATYCHMIASTOWA WYSYŁKA!
Uwaga! Zamówienia zrealizowane do godziny 12.00 wysyłane są tego samego dnia!

Warto przeczytać

Pierogi z bobem - zaskakująca sezonowa wariacja

Porady 18.05.2024

Bób to jeden z uwielbianych, letnich smakołyków. Można go wykorzystać w kuchni na wiele sposobów, np. tworząc pyszne pierogi. Istnieje wiele wariantów tej potrawy, lecz my skupimy się przede wszystkim na propozycji z wędzonym boczkiem i cebulą. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jakie to proste! Nie musisz posiadać dużego doświadczenia w gotowaniu.

czytaj więcej

Patison konserwowy. Jak zrobić marynowane patisony w słoiku?

Porady 16.05.2024

Patison konserwowy to rodzaj przetworu, który cieszy się coraz większą popularnością w kuchni. Jego chrupkość i delikatny smak sprawiają, że doskonale sprawdza się jako dodatek do różnych dań. Jak zrobić marynowane patisony? Odkryj sposób na to warzywo!

czytaj więcej

Kiszenie ogórków na sucho. Jak szybko ukisić ogórki małosolne?

Porady 15.05.2024

Kiszenie ogórków na sucho to tradycyjna metoda konserwowania warzyw, która zyskuje na popularności dzięki swojej prostocie. W odróżnieniu od klasycznego kiszenia, metoda na sucho polega na zasypaniu ogórków solą, co prowadzi do naturalnej fermentacji, a efektem są pyszne, zielone ogórki małosolne. Poznaj tajniki przyrządzania ogórków na sucho!

czytaj więcej