Warto przeczytać

Pięć pomysłów na smaczną, domową kawę
Plantacje kawy znajdują się w przeważającej części na południowej półkuli Ziemi. Do ich wzrostu istotne są odpowiednie warunki, które może zapewnić klimat równikowy i zwrotnikowy. Ty jednak znasz je pod postacią ziaren. Masz swój domowy młynek do kawy (możliwe, że wbudowany jest on w ekspres do kawy). Jak często używasz domowej kawiarki? Chwila, gdy możesz zrelaksować się z filiżanką małej czarnej w dłoni, daje ci ogromną przyjemność. Wciąż próbujesz nowych smaków. Znasz już zatem goryczkę ziaren robusty i kremową słodycz arabiki.
czytaj więcej
Jesień z orzechami włoskimi – jak je wykorzystać w kuchni?
Pomysłów i inspiracji na to, co zrobić z orzechów włoskich, możesz znaleźć bardzo wiele. Zapewne w twoim domu istnieje choć jedna receptura na aromatyczne ciasto, w którym składnik ten wprowadza przyjemną chrupkość i charakterystyczny, lekko gorzki smak. Zastanówmy się więc teraz wspólnie, co na śniadanie, obiad i deser. Codzienne sukcesy kryją się w prostych przepisach!
czytaj więcej
Jesienne witaminy, czyli co zrobić z gruszek, jabłek i śliwek?
Każda pora roku ma swój charakter i smak. Latem liczy się świeżość, orzeźwienie i słodycz. Zimą królują korzenne przyprawy. Jesień to natomiast czas wytrawnych dań i deserów. Takie są również owoce, które w owym czasie dominują półki sklepowe oraz twoją kuchnię. Soczyste gruszki. Dorodne i słodko-kwaśne jabłka. Śliwki, które idealnie komponują się z czekoladą i… No nie zdradzajmy zbyt wiele na początek. Spokojnie, wszystkiego się dowiesz. Mamy dla ciebie kilka prostych przepisów oraz garść inspiracji. Bez codziennych sukcesów się wobec tego nie obędzie!
czytaj więcej


