Warto przeczytać

Cedzak — nie tylko do makaronu
Cedzak, nazywany również durszlakiem, to produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Posiada on cały szereg zastosowań. Znakomicie sprawdza się podczas odcedzania makaronu czy ziemniaków. Z powodzeniem wykorzystać można go również podczas płukania warzyw i owoców. Co jeszcze warto wiedzieć na temat cedzaków kuchennych?
czytaj więcej
Wisząca mydelniczka na ścianę czy stojący dozownik na mydło — co wybrać?
Jednym z najpopularniejszych akcesoriów łazienkowych są mydelniczki i dozowniki do mydła. Co to za produkty i czym różnią się one od siebie? Odpowiedź — poniżej.
czytaj więcej
Wyciskarka do ziemniaków — jak ją wybrać?
Ziemniaki to bardzo popularny składnik kuchni polskiej. Wykorzystuje się je zarówno dodatek do drugiego dania, jak i składnik placków ziemniaczanych czy różnego rodzaju zapiekanek. Gadżetem, który w znaczący sposób ułatwia obróbkę tych warzyw jest wyciskarka do ziemniaków. O czym warto pamiętać przy jej zakupie? W poniższym wpisie znajdziecie kilka przydatnych wskazówek na ten temat.
czytaj więcej


