Warto przeczytać

Z czym zjeść kopytka? 5 pomysłów na obiad
Pyszne, jędrne kopytka to jedno z najciekawszych zastosowań ziemniaków w kuchni. Ziemniaczane kluski doskonale spisują się w roli dodatku do mięs, warzyw, a także oblane aromatycznymi sosami. Z czym zaserwować kopytka, by smakowały wybornie? Poznaj nasze 5 pomysłów na obiad!
czytaj więcej
Czym jest matcha i czemu musisz jej spróbować?
Zielony proszek o intensywnym aromacie i lekko ziemistym posmaku, czyli matcha, zbiera coraz większe grono fanów. Zaliczają się do niego także ci, którzy nie przepadają za klasyczną, liściastą herbatą. Rytualnie pity napój to bowiem znakomita alternatywa dla klasycznej kawy. Chcesz dowiedzieć się, czym tak naprawdę jest matcha i skąd pochodzi? W poniższym artykule przedstawimy Ci historię i właściwości tego magicznego napoju, uważanego za arystokratkę wśród herbacianych trunków. Zapraszamy do lektury!
czytaj więcej
Zielone kopytka. Jak zrobić kopytka ze szpinakiem?
Słysząc o zielonych kopytkach ze szpinakiem, wiele osób może mieć wątpliwości. W końcu nie każdy przepada za tym warzywem. W rzeczywistości jednak nie ma się czego obawiać. Choć zielone kopytka przyciągają wzrok swoim soczystym kolorem, to w smaku szpinak jest niemalże niewyczuwalny. W rezultacie kopytka ze szpinakiem są idealną propozycją dla maluchów. Przyrządzając zielone kopytka, przemycasz do tej smacznej potrawy olbrzymią ilość witamin i minerałów zawartych w szpinaku. Jak przygotować kluseczki z dodatkiem zielonych listków? Tego dowiesz się z poniższego artykułu.
czytaj więcej