Warto przeczytać

Dyniowe kopytka – idealne na jesienny obiad
Jesień to sezon na dynię, którą zjada się w każdej możliwej formie – ciast, zup, risotto, makaronów, a także w formie kluseczek. Dyniowe kopytka to sposób na udany obiad, gdy pogoda za oknem nie zachęca do spacerów w blasku jesiennego słońca. Poznaj nasz przepis na idealne, sprężyste kopytka z dynią!
czytaj więcej
Przepis na domowe kopytka
Pyszne, miękkie kluseczki z ugotowanych ziemniaków, mąki i jajek, czyli kopytka, to tradycyjne danie, które ma wielu sympatyków, zarówno wśród młodszych, jak i starszych osób. Łatwe w przygotowaniu kluski, nazywane także szagówkami, sięgają korzeniami dawnej, wiejskiej, polskiej kuchni. Chcesz dowiedzieć się więcej na temat kopytek? Z poniższego artykułu dowiesz się najważniejszych informacji na ich temat. Zdradzimy Ci również przepis na znakomite, domowe kopytka.
czytaj więcej
W jakim naczyniu najlepiej upiec chleb?
Od kilku lat pieczenie własnego chleba staje się coraz bardziej popularne, a wiele osób traktuje to także jak hobby. Do uzyskania pysznego, domowego chleba z chrupiącą skórką potrzeba dobrych składników oraz odpowiedniego naczynia. W naszym artykule zdradzimy Ci, jakie naczynia najlepiej nadają się do wypiekania domowego chleba. Z lektury tekstu dowiesz się także, jak dobrać odpowiednie naczynie do rodzaju pieczywa. Serdecznie zapraszamy!
czytaj więcej