Warto przeczytać

Klasyczne carpaccio wołowe. Jak przygotować?
Carpaccio wołowe to klasyczne danie wywodzące się z włoskiej Wenecji. Cienko pokrojone mięso z polędwicy wołowej ułożone na talerzu przez Giuseppe Ciprianiego zdobyło fanów na całym świecie. Stało się nieodłącznym elementem kuchni włoskiej, a także międzynarodowej. W jaki sposób przygotować idealne carpaccio, jakiego nie powstydziłby się szef kuchni? Dowiesz się tego z poniższego artykułu. Zapraszamy do lektury!
czytaj więcej
13 przydatnych narzędzi ogrodniczych – lista wszystkich niezbędnych narzędzi
Piękny, zadbany ogródek to marzenie wielu osób. Jednak, aby cieszyć się takim widokiem, trzeba włożyć wiele pracy i wysiłku w pielęgnację roślin. Sprawdź, jakie narzędzia ogrodnicze przydadzą się podczas prac w Twoim ogrodzie. Dowiedz się, które z nich są najbardziej przydatne. Konewka, grabie, a może inne akcesorium ogrodnicze?
czytaj więcej
Jesienne prace w ogrodzie – jak przygotować ogród na zimę?
Jesień to wyjątkowy czas w roku. Część z nas woli już tylko obserwować grę kolorów w przyrodzie i w ciepłym domu czekać na nadejście zimy. Inni natomiast biorą sprawy w swoje ręce i przygotowują ogród na zimowe miesiące. Zobacz, jak przygotować ogród na zimę.
czytaj więcej