Warto przeczytać

Jak przyrządzić fasolkę szparagową? 10 pomysłów
Bogata w witaminy i minerały fasolka szparagowa to ulubienica wielu osób. Sezonowa roślina strączkowa używana jest w kuchni w różnej postaci – jako dodatek do mięsa czy ryb lub w roli dania głównego. Jak szybko i łatwo przyrządzić pyszną, jędrną fasolkę szparagową? Tego dowiesz się z naszego artykułu.
czytaj więcej
Brukselka z piekarnika. Apetyczny przepis
Świeżo upieczona i karmelizowana brukselka to sposób na pyszne danie, które zasmakuje nawet jej największym przeciwnikom. Wyrazisty smak tego warzywa można podkreślić na wiele sposobów. Chcesz poznać ten najlepszy? Poznaj nasz przepis na idealną, karmelizowaną brukselkę z piekarnika.
czytaj więcej
Sałatka jarzynowa w lekkiej wersji bez majonezu
Przepadasz za sałatką jarzynową, którą babcia stawia na świątecznym stole, ale tradycyjna wersja jest dla Ciebie zbyt ciężka? Nic nie szkodzi. Przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na lekką dla żołądka sałatkę jarzynową, która smakiem nie odbiega od tej klasycznej. Bierz nóż w dłoń i do dzieła!
czytaj więcej