Warto przeczytać

Fasolka szparagowa. W jaki sposób i ile ją gotować?
Sezon na fasolkę szparagową pomału się zbliża, dlatego warto przemyśleć sobie sposób jej przygotowywania. Właściwie ugotowana fasolka szparagowa to niewątpliwie przysmak. Ugotować fasolkę, wydawałoby się, że to nic trudnego, ale w jaki sposób ugotować fasolkę, by była jędrna? Czy jest jakaś różnica w przyrządzaniu żółtej i zielonej fasolki szparagowej? Tego dowiesz się z poniższego artykułu.
czytaj więcej
Fasola po bretońsku. Przepis, który pokochasz
Fasolka po bretońsku to danie, które w mig zaspokoi nawet największy głód. Sycąca fasola w połączeniu z kiełbasą i pomidorami doskonale sprawdzi się w roli obiadu lub szybkiej, ciepłej przekąski. Jak zrobić fasolę po bretońsku, która zawróci ci w głowie? W naszym artykule zdradzimy ci na nią przepis.
czytaj więcej
Jak przyrządzić fasolkę szparagową? 10 pomysłów
Bogata w witaminy i minerały fasolka szparagowa to ulubienica wielu osób. Sezonowa roślina strączkowa używana jest w kuchni w różnej postaci – jako dodatek do mięsa czy ryb lub w roli dania głównego. Jak szybko i łatwo przyrządzić pyszną, jędrną fasolkę szparagową? Tego dowiesz się z naszego artykułu.
czytaj więcej