Warto przeczytać

Co zrobić z ciasta na pierogi? 4 pomysły
Przygotowujesz duże ilości pierogów? W takim razie doskonale wiesz, że niejednokrotnie podczas gotowania w kuchni zostaje wiele kawałków ciasta, które do niczego się już nie nadają. A przynajmniej tak może się wydawać. Na szczęście ciasto na pierogi jest bardzo proste i można użyć go do wielu innych dań, nie tylko do tych lepionych pyszności. Co możesz zrobić z ciasta na pierogi?
czytaj więcej
Pierogi z truskawkami – świeżymi lub mrożonymi
Pierogi zajadamy nie tylko w wersji wytrawnej. W Polsce kochamy przecież także pierogi na słodko – na przykład klasyczne, z serem, ale także z owocami. Idealne są pierogi z jagodami, w sam raz na okres letni, czy też z borówkami lub jabłkami. A co powiesz na klasykę, czyli pierogi z truskawkami? Wbrew pozorom możesz zrobić je niezależnie od pory roku. Bo do tego dania nadają się zarówno truskawki świeże, jak i mrożone.
czytaj więcej
Przepis na sernik na kruchym spodzie
Tradycyjny, pyszny sernik na bazie twarogu, o lekko wilgotnej, kremowej strukturze aż prosi się o dodanie nieco kruchości. Idealnie sprawdzi się w tej roli domowy spód z kruchego ciasta. Jeśli zastanawiasz się, w jaki sposób upiec sernik na kruchym spodzie, to dobrze trafiłeś. W poniższym artykule zdradzimy Ci, jak go zrobić.
czytaj więcej