Warto przeczytać

Kurczak pieczony z cytryną na 3 sposoby
Jak przyrządzić idealnego kurczaka z miodem i cytryną? W pierwszej kolejności należy umyć go pod bieżącą wodą i osuszyć przy pomocy ręczników papierowych. Mięso najlepiej wyjąć z lodówki na około godzinę przed planowanym pieczeniem. Aby kurczak z cytryną wyszedł naprawdę soczysty, a jednocześnie z chrupiącą skórką, warto go odpowiednio zamarynować. Dobrym rozwiązaniem może okazać się przygotowanie marynaty na bazie oliwy, soku z cytryny, miodu oraz świeżego tymianku. Dodatek czosnku nada mięsu wyrazistego smaku, a cytryna nada mu delikatności i przyjemnej kwasowości.
czytaj więcej
Jak podawać owoce?
Owoce to jeden ze składników zbilansowanej diety. Są one nie tylko zdrowe, lecz również smaczne. Aby owoce prezentowały się estetycznie, warto zadbać o odpowiednie ich zaserwowanie. Jak ładnie podać owoce? Jak ułożyć owoce na stole? Oto garść praktycznych wskazówek na temat dekoracyjnego podawania owoców.
czytaj więcej
Jak podawać lody? 5 sposobów
Desery lodowe w pucharkach to smakołyki, po które chętnie sięgamy w sezonie letnim, ale nie tylko. Tego typu słodkościami z powodzeniem delektować można się przez okrągły rok. Marzy Wam się deser lodowy w pucharku? Zamiast wybierać się do cukierni, możecie spróbować wykonać go samodzielnie. Jak udekorować lody w pucharkach?
czytaj więcej


