Warto przeczytać

Miód w kuchni – do czego go wykorzystać?
Smak miodu różni się w zależności od gatunku. Nie każdy jest też równie słodki. Czasem jego rodzaj można poznać po zapachu. Innym razem najlepszą wskazówką co do jego pochodzenia może być sam kolor (np. miód gryczany). Posłodzisz nim herbatę, stworzysz sos lub dressing, a nawet urozmaicisz niejedno danie mięsne, łącząc jego smak z wyrazistymi przyprawami. Miód ma również wiele ciekawych właściwości, które mogą pomóc zachować ci zdrowie. Chcesz kompleksowo wykorzystać jego potencjał w swojej kuchni? Jesteś we właściwym miejscu!
czytaj więcej
Karnawałowy deser w pucharku – smaczne pomysły i kilka wskazówek
Baw się do woli. Daj upust energii, która cię rozpiera. Wkrocz w karnawał do wtóru radosnej muzyki i otoczony feerią barw. Uczcij ten czas tak, jak lubisz najbardziej. Niech będą to dni pełne inspiracji i codziennych sukcesów. Nie zapomnij o elegancji i dobrym guście. Wyraź swoją ekscytację, tworząc wyjątkowe desery. Kolorowe. Apetyczne. Wyraziste. W pucharkach. No i oczywiście z odrobiną alkoholu. Oto nasze pomysły i wskazówki. Smacznego!
czytaj więcej
Jak zrobić domową czekoladę? Prosty przepis!
Czekolada bez dodatku cukru nie należy do tanich. Popularne produkty mają w składzie również sztuczne aromaty, emulgatory i inne, mało naturalne dodatki poprawiające wygląd produktu. A gdyby tak istniał sposób na zrobienie czekolady o idealnych proporcjach słodyczy i kakao, i to w ilości dopasowanej do twoich potrzeb? Domowa czekolada nie jest wcale tak trudna w przygotowaniu. Nikt nie stawia przed tobą również ograniczeń co do dodatków. Skusisz się na taki mały, codzienny sukces z naszym sklepem internetowym?
czytaj więcej


