DARMOWA DOSTAWA od 129 zł 🎅🎁🎄 Wesołych Świąt!
Kupujesz jako: klient indywidualny
 Logo
Uwaga! Zamówienia zrealizowane do godziny 12.00 wysyłane są tego samego dnia!

Warto przeczytać

Smaczne przyjęcie sylwestrowe – proste przepisy na dania i przekąski

Porady 23.12.2019

Stary Rok niedługo przeminie, a jego miejsce zastąpi nowy. Może będzie to dla ciebie czas realizacji długo odkładanych postanowień, a może podróży i nowych doświadczeń kulinarnych. Sylwestrowa noc niech więc stanie się preludium do nadciągającego pasma sukcesów. Niech będzie wystrzałowa, radosna oraz... smaczna. Nie ważne, czy spędzisz ten czas w kameralnym, rodzinnym gronie, czy na zabawie z przyjaciółmi. Nieodłącznym elementem odliczania ostatnich godzin do Nowego Roku są przekąski i proste dania. Zapomnij o chipsach. Miska z orzeszkami ma szansę cieszyć się niedługo najmniejszą popularnością. To wyjątkowa okazja więc warto się postarać.

czytaj więcej

Półmisek ozdobą jadalni. Jak wykorzystać jego potencjał i co na nim serwować?

To jak przygotujesz i doprawisz składniki posiłku to jedno. Czerpanie przyjemności z jedzenia wymaga jednak czegoś jeszcze – odpowiedniego podania, atrakcyjnej oprawy i tego, co będzie w stanie podkreślić apetyczny wygląd dania. Zastawa stołowa może być ozdobą każdej jadalni. Podczas posiłku pozwala zachować czystość i porządek na stole. Wygodnie się je, gdy ma się ją pod ręką. Niektórzy wybierają zestawy ceramiczne, inni porcelanowe. Istotne jest, aby pasowały do twoich codziennych sukcesów kulinarnych stworzonych w garnkach, na patelniach z powłoką non-stick oraz w piekarniku. Półmiski są jedną z części kompletnej zastawy stołowej. Do czego i jak najlepiej je wykorzystać? Jaki potencjał kryje się w tych naczyniach? Na co zwrócić uwagę przy ich wyborze? Nie możemy się doczekać chwili, gdy ci o tym opowiemy!

czytaj więcej

Wigilijny karp – jak go dobrze przyrządzić?

Porady 16.12.2019

Tradycja wigilijna w Polsce stawia na piedestale kilka szczególnych potraw. Na stole nie może zabraknąć kapusty z grzybami, barszczu, uszek, a także karpia. Przedświąteczne dni obfitują więc w liczne okazje do nabycia potrzebnych składników. Ryby nie są uznawane za danie mięsne, więc idealnie pasują do tego szczególnego czasu w roku. Warto jednak wiedzieć, jak je przyrządzić. Karp może nie jest najbardziej wymagający, ale wydobycie z niego smaku wymaga odrobiny wprawy. Jego mięso zawiera również wiele ości, więc filetowanie może być dla ciebie żmudnym doświadczeniem. Znając jego smak, wiesz jednak, że warto.

czytaj więcej