Warto przeczytać

Ziemniaki z piekarnika – prosty przepis na pyry z gzikiem
Kartofle, ziemniaki, a w Wielkopolsce pyry, najlepiej z gzikiem, czyli twarożkiem wzbogaconym śmietaną, rzodkiewką i cebulką. Warto wiedzieć, jak je zrobić, gdyż mogą świetnie wzbogacić domowy obiad. Z tego wpisu dowiesz się, jak przygotować takie ziemniaczki z piekarnika, ile należy je piec oraz oczywiście w jakiej temperaturze. Będą chrupiące i to bez gotowania. Ich aromat wypełni twoją kuchnię prawdziwie apetyczną mieszanką ziół i przypraw. Nie musisz ich nawet obierać, ponieważ będą to pieczone ziemniaki w mundurkach!
czytaj więcej
Przetwory na zimę — 39 przepisów na pikle, dżemy i konfitury, nalewki, kompoty i soki
Nadchodząca zima wcale nie oznacza końca sezonu na warzywa i owoce. Wszystkie dobroci lata można zamknąć w słoikach i cieszyć się nimi przez cały rok. Przetwory są doskonałym sposobem na przemycenie smaków lata do zimowego jadłospisu. Jak zrobić wyśmienite dżemy? Co dodać do kiszonek, by zachowały swoją chrupkość? W tym artykule zebraliśmy wszystkie nasze poradniki, dzięki którym przygotujesz pyszne przetwory na zimę.
czytaj więcej
Przepisy na desery – 49 przepisów z owocami, czekoladą, fit, na szybko, na ciepło i zimno
Desery to element posiłku, który uwielbiają prawie wszyscy. To także okazja do spędzenia czasu w gronie najbliższych, rozkoszując się słodkościami, których jest tyle rodzajów, że nie sposób zliczyć. Ciastka, galaretki, budynie, torty, lody z czekoladą, tarty, zapiekane owoce i inne — każdy znajdzie w tej obszernej kategorii coś dla siebie. W tym artykule znajdziesz najbardziej popularne przepisy na desery z różnymi dodatkami, na zimno i na ciepło. Zanurz się w lekturze i odkryj receptury na wszystkie te smakowite kąski.
czytaj więcej