Warto przeczytać

Tabbouleh. Oryginalny przepis na libańską sałatkę
Tabbouleh to pochodząca z Libanu smaczna sałatka, w której składzie znajdziesz kaszę bulgur, natkę pietruszki, pomidora, oliwę i sok z cytryny, a czasem również pestki granatu. Aromatyczna, ziołowa sałatka dodawana jest do wielu dań mięsnych, rybnych i wegetariańskich. W jaki sposób przyrządza się tę odświeżającą potrawę? Odpowiedzi szukaj w poniższym tekście.
czytaj więcej
Wykwintne carpaccio z łososia
Tradycyjnie carpaccio przyrządza się z polędwicy wołowej, ale w ostatnim czasie coraz bardziej popularna staje się jego wersja rybna. Przyrządzane z cienkich plastrów łososia, skropione sokiem z cytryny carpaccio aż rozpływa się w ustach. Jak przygotować wykwintne carpaccio z łososia? Przepis zdradzimy Ci w dalszej części tekstu.
czytaj więcej
Prosty przepis na kurczaka po chińsku
Azjatyckie dania od kilku dobrych lat utrzymują się na wyżynach popularności, wypierając kuchnię polską, a nawet włoską. Interesujący i niecodzienny smak dań pochodzących z krajów Dalekiego Wschodu ma wielu fanów, a oryginalne produkty z tamtych stron coraz częściej trafiają na półki polskich sklepów. Jedną z ukochanych i najbardziej rozpoznawalnych potraw azjatyckich jest kurczak po chińsku skąpany w aromatycznym sosie. Jak przyrządzić to pyszne danie? Poznaj nasz przepis!
czytaj więcej