Warto przeczytać

Carpaccio z buraka. Pomysł na pyszną i zdrową przystawkę
Carpaccio z buraków czerwonych to smaczna alternatywa dla tradycyjnego carpaccio, która od kilku lat utrzymuje się na wyżynach popularności. Większość restauracji oferujących wersję mięsną serwuje także carpaccio z buraka gotowanego dla wegetarian. Nie wiadomo, kto wpadł na pomysł zmodyfikowania mięsnej wersji, nie ma też jasno określonego sposobu ani receptury na ten buraczany przysmak, a każdy szef kuchni przyrządza go wedle swojego pomysłu.
czytaj więcej
Klasyczne carpaccio wołowe. Jak przygotować?
Carpaccio wołowe to klasyczne danie wywodzące się z włoskiej Wenecji. Cienko pokrojone mięso z polędwicy wołowej ułożone na talerzu przez Giuseppe Ciprianiego zdobyło fanów na całym świecie. Stało się nieodłącznym elementem kuchni włoskiej, a także międzynarodowej. W jaki sposób przygotować idealne carpaccio, jakiego nie powstydziłby się szef kuchni? Dowiesz się tego z poniższego artykułu. Zapraszamy do lektury!
czytaj więcej
13 przydatnych narzędzi ogrodniczych – lista wszystkich niezbędnych narzędzi
Piękny, zadbany ogródek to marzenie wielu osób. Jednak, aby cieszyć się takim widokiem, trzeba włożyć wiele pracy i wysiłku w pielęgnację roślin. Sprawdź, jakie narzędzia ogrodnicze przydadzą się podczas prac w Twoim ogrodzie. Dowiedz się, które z nich są najbardziej przydatne. Konewka, grabie, a może inne akcesorium ogrodnicze?
czytaj więcej