Warto przeczytać

Pasta z awokado i jajka. Przepis na pyszny śniadaniowy dodatek
Szukasz inspiracji na smaczny dodatek do pieczywa? Znudziły Ci się już klasyczne kanapki? Zacznij dzień, sięgając po pastę przygotowaną z awokado i jajka. Twoje smarowidło może opierać się tylko na tych dwóch składnikach lub być wzbogacone o dalsze produkty.
czytaj więcej
Kurczak z mango i warzywami. Pomysł na orientalny obiad
Marzysz o tym, by na Twoim stole pojawiły się dania azjatyckie? Okazuje się, że ich przygotowanie wcale nie musi być trudne. W zasadzie wystarczy połączyć kurczaka z warzywami oraz owocami, by otrzymać smaczną potrawę. Oto nasza propozycja na obiad w wersji orientalnej, któremu się nie oprzesz.
czytaj więcej
Focaccia. Sprawdzony przepis na włoskie danie
Focaccia to pochodzący z Włoch rodzaj pieczywa, w którego skład wchodzą tylko mąka, woda, sól oraz drożdże. Oryginalnie focaccię wypieka się w palenisku lub piecu opalanym drewnem. Pyszną, włoską focaccię można przygotować także w domowym piekarniku. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak to zrobić, to koniecznie przeczytaj ten artykuł.
czytaj więcej