Warto przeczytać

Napar z liści laurowych — właściwości i efekty
Liście laurowe znane są głównie z ich szerokiego zastosowania w kuchni, ale mało osób wie, ile korzyści zdrowotnych płynie z picia herbaty z tego ziela. Chcesz dowiedzieć jakie właściwości zdrowotne ma napar z liści laurowych i nauczyć się go parzyć? Koniecznie sprawdź nasz artykuł!
czytaj więcej
Napar z goździków — właściwości zdrowotne i kiedy go stosować
Zastosowanie goździków w medycynie i kuchni znane jest od wieków. Ta egzotyczna roślina przybyła do Polski z terenów Azji i Afryki i na dobre zakorzeniła się w naszej rodzimej kulturze jako dodatek do dań i leków. Jakie właściwości mają goździki i w jaki sposób powinno się przygotowywać z nich zdrowotne napary? Odpowiedzi na te pytania szukaj w dalszej części tekstu.
czytaj więcej
Napar z pokrzywy — kiedy po niego sięgać?
Pokrzywa niesłusznie kojarzona tylko jest z ogrodowym chwastem. Ta roślina od wieków stosowana jest w medycynie ludowej jako środek rozluźniający i poprawiający kondycję narządów wewnętrznych. Jakie dokładnie właściwości skrywa ta niepozorna roślina i w jaki sposób przyrządzić na jej bazie napar? Wszystkiego dowiesz się z dalszej części lektury.
czytaj więcej