Warto przeczytać

Nalewka z żurawiny – jak ją zrobić?
Szukasz sposobu na rozgrzanie się w chłodniejsze dni? Sięgnij po nalewkę z żurawiny, która pomoże Ci również w zwalczeniu pierwszych objawów przeziębienia. Jeżeli nigdy nie próbowałeś sztuki przyrządzania domowych alkoholi, nie martw się. Przygotowanie nalewki z żurawiny nie wymaga specjalnych umiejętności.
czytaj więcej
Co leczy żurawina? Właściwości i zastosowanie w kuchni
Jesień to czas, gdy z różowych kwiatów żurawiny powstają niezwykle smaczne, ale i zdrowe owoce. Warto poświęcić nieco czasu na przyrządzenie z nich przetworów i dań, bo to prawdziwe bogactwo naturalnych składników, które pozytywnie wpływają na organizm. Zobacz, jakie właściwości ma żurawina i jak wykorzystać ją w kuchni.
czytaj więcej
Jak zrobić sos żurawinowy i do czego pasuje?
Jednym z najbardziej popularnych przysmaków kuchni amerykańskiej jest sos żurawinowy. Tradycyjnie podaje się go jako dodatek do indyka np. z okazji Święta Dziękczynienia. Coraz częściej można spotkać go także w Polsce, chociażby w górach, gdzie wzbogaca smak serwowanych z grilla serków. Oto, jak go przyrządzić.
czytaj więcej