DARMOWA DOSTAWA od 129 zł NATYCHMIASTOWA WYSYŁKA!
Uwaga! Zamówienia zrealizowane do godziny 12.00 wysyłane są tego samego dnia!

Warto przeczytać

Botwina – przepisy na wykorzystanie liści buraka

Porady 14.09.2022

Botwina, czyli młode liście buraka ćwikłowego, to niezwykle częsty element jednego z ukochanych polskich dań. Zajadamy się nim głównie latem, gdy chyba nikt nie ma ochoty na ciepłe i ciężkie posiłki. Mowa oczywiście o chłodniku z botwinki, który jest pyszny, sycący i niezwykle esencjonalny. Jednak chłodnik nie jest jedynym daniem, które możemy zrobić z liści buraka.

czytaj więcej

Co można zrobić z liści kalarepy?

Porady 14.09.2022

Zero waste to piękna moda, która dla wielu osób stała się stylem życia, sposobem na oszczędzanie czy ratowanie planety. Dzięki temu trendowi doskonale wiemy, że niektóre półprodukty nadają się do jedzenia, chociaż wcześniej je wyrzucaliśmy. Tak jest z liśćmi rzodkiewki, winogron, ale również liśćmi kalarepy. Co możesz z nich zrobić?

czytaj więcej

Pesto z czosnku niedźwiedziego na kilka sposobów

Porady 13.09.2022

Niektóre produkty są w stanie uratować nas w sytuacji, w której nie mamy ani czasu na gotowanie, ani zbytnich pomysłów na obiad. Po prostu chcemy coś zjeść. Pomóc może domowa passata czy też pyszne pesto, z którego w kilka minut zrobisz pyszny makaron. A jeśli mowa pesto, to tylko pesto z czosnku niedźwiedziego. Jest wyraziste w smaku, niezwykle zdrowe i proste do przygotowania. Możesz włożyć je do słoiczków, by czekało na odpowiedni moment.

czytaj więcej