Warto przeczytać

Jak zrobić sos grzybowy?
Sos grzybowy to wspaniałe wspomnienie jesieni. Zimą, gdy chcesz się ogrzać, warto wybrać ten sycący dodatek do różnych potraw. Grzybowy sos sprawdzi się znakomicie jako uzupełnienie dań mięsnych, a także polewa do ziemniaków czy makaronu. Zobacz, jak go przyrządzić i ciesz się wybornym aromatem i smakiem.
czytaj więcej
Jak zrobić sos pieczarkowy?
Sos pieczarkowy znakomicie urozmaica wiele potraw. Dobrze smakuje m.in. z kluskami śląskimi, ziemniakami oraz mięsem. W zależności od preferencji można przygotować go z dodatkiem śmietany albo z niej całkowicie zrezygnować. Śmietanę da się zastąpić mąką ziemniaczaną albo jogurtem naturalnym. Poznaj dwa przepisy na ten sos.
czytaj więcej
Jak zrobić sos śmietanowy?
Sos śmietanowy to idealny dodatek do potraw mięsnych, rybnych, makaronów, zapiekanek czy ziemniaków. Tego typu dip urozmaica smak wielu dań, a przy tym jest dość prosty w przygotowaniu. Poznaj różne wersje sosu śmietanowego, które sprawią, że jedzenie stanie się jeszcze bardziej apetyczne.
czytaj więcej