Warto przeczytać

Sos holenderski - jak się go robi i do czego pasuje?
Sos holenderski to jeden z najsłynniejszych sosów kuchni francuskiej, choć jego nazwa może sugerować holenderskie korzenie. To aksamitne połączenie masła, żółtek i odrobiny soku z cytryny lub octu stało się podstawą wielu klasycznych potraw. Sprawdź, jak zrobić ten pyszny sos!
czytaj więcej
Minestrone - przepis na tę włoską zupę
Minestrone to klasyczna włoska zupa, która powstała w słonecznej Italii. Jej nazwa pochodzi od włoskiego słowa „minestra”, oznaczającego po prostu zupę, co doskonale oddaje jej prosty charakter. Tradycyjnie przygotowywana z sezonowych warzyw z dodatkiem makaronu, ryżu lub fasoli. Sięgając po nasz przepis na minestrone, przeniesiesz się do serca tego kraju. Sprowadź włoskie słońce do swojego domu już dziś!
czytaj więcej
Klopsiki gotowane w sosie koperkowym
Klopsiki gotowane w sosie koperkowym to jedno z tych dań, które wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Delikatne mięso w aromatycznym, kremowym sosie koperkowym przywołuje różne wspomnienia z okresu młodości. W tym artykule zdradzimy Ci, jak przyrządzić to danie pełne nostalgii. Sprawdź nasz przepis!
czytaj więcej