Warto przeczytać

Jak zrobić sok z malin w sokowniku?
Lato i jesień to czas obfitości. Kuszące niebiańską słodyczą maliny, delikatnie cierpkie, oszałamiające swoim aromatem wiśnie, czy rumiane jabłuszka. Smak tych wszystkich darów natury można zamknąć w butelkach i słoikach, by móc cieszyć się nim również zimą. Ułatwieniem w robieniu zapasów jest sokownik. Dostępne w naszym sklepie sokowniki parowe na indukcję, to gratka dla wszystkich miłośników domowych przetworów. Sokownik pomoże w szybki i łatwy sposób zrobić pyszne i bardzo zdrowe soki oraz dżemy i konfitury. Znajdziesz u nas również inne akcesoria, przydatne do robienia weków, takie jak: chochle, butelki szklane, czy słoje z kranem.
czytaj więcej
Jak przechowywać ciasto drożdżowe, żeby nie wyschło? 5 porad!
Z ciasta drożdżowego można przyrządzić wiele smakowitych słodkich, jak i słonych wypieków. Czasem jednak nie mamy możliwości jego upieczenia tuż po jego wyrobieniu. Bywają również sytuacje, gdy ciasto drożdżowe co prawda już upiekliśmy, ale nie wiemy, jak je przechowywać. Wątpliwości rozwiewamy w naszym artykule.
czytaj więcej
Ile gotować szparagi?
Wiosna i lato to czas kolorów, nie tylko w ogrodach i sadach, ale też na talerzach. W sklepach i na stoiskach targowych zaczynają pojawiać się świeże warzywa, dzięki którym możesz urozmaicić swoją dietę oraz naładować organizm witaminami i minerałami. Jednym z pierwszych sezonowych warzyw są szparagi.
czytaj więcej