Warto przeczytać

Smażone szparagi z jajkiem sadzonym – kultowy przepis
Wraz z wiosną nasze talerze i miski wypełniają się kolorami. Szparagi to jedno z pierwszych warzyw sezonowych, które pojawia się w sklepach i na targach. Doskonałym przełamaniem rutyny śniadaniowej są szparagi. Zielone lub białe łodyżki są nie tylko smaczne, ale zawierają też sporą ilość witamin i minerałów. Szparagi stanowią doskonałe urozmaicenie menu, po długich zimowych miesiącach żywieniowej monotonii, ubogiej w świeże warzywa. Prawdziwie zdrowa dieta, która da Ci energię do tego, by osiągać codzienne sukcesy, to dieta urozmaicona.
czytaj więcej
Ciasto drożdżowe z rabarbarem – pyszny przepis, któremu każdy podoła
Szukasz sposobu na przyrządzenie ciasta drożdżowego z rabarbarem, którego smak przypomni dzieciństwo spędzone w kuchni babci? Chcesz zachwycić gości domowym wypiekiem, który na długo pozostanie w ich pamięci? Przedstawiamy przepis, dzięki któremu przygotujesz pyszne ciasto i dopiszesz je do listy swoich kulinarnych sukcesów.
czytaj więcej
Co zrobić, żeby makaron się nie sklejał? 3 porady
Ugotowanie makaronu to bułka z masłem, prawda? Nie do końca – wiele osób nadal zauważa, że pasta skleja się, a całe danie wygląda nieestetycznie. Włosi nie mają przecież tego problemu! Skąd zatem bierze się ta nieznośna tendencja makaronu do sklejania się? W jaki sposób ugotować go, by był sprężysty i prezentował się pięknie? O tym opowiemy dzisiaj. Przygotujcie durszlaki – przydadzą się podczas przygotowywania idealnego makaronu!
czytaj więcej