Warto przeczytać

Zupa grzybowa z mrożonych grzybów – jak ją przygotować?
Do zrobienia zupy można użyć nie tylko świeżych grzybów. Gdy letnio-jesienne zbiory leśne dobiegną końca, warto zasuszyć ich nadmiar lub włożyć do zamrażalnika. Zupa grzybowa z mrożonki także może być bardzo smaczna. Nie jest skomplikowana w przygotowaniu, o ile grzyby zostały odpowiednio przygotowane do mrożenia. Nie wszystkie można przechowywać w taki sposób (np. maślaki)! Pora więc wziąć się do pracy, bo obiad tuż-tuż.
czytaj więcej
6 pomysłów na deser z mrożonych truskawek
Tęsknisz za smakami lata? Już teraz możesz je przywołać, dzięki mrożonym owocom. Kupisz je w ulubionym sklepie. Możesz również wyjąć je z zamrażalnika, jeśli coś jeszcze zostało w domowych zapasach wprost z domowego ogrodu. Pytanie tylko do czego najlepiej je wykorzystać? Tym razem podpowiemy ci kilka sposobów na deser z mrożonych truskawek. Każdy prosty, co do jednego smaczny, a nawet całkiem dietetyczny. Koniecznie spróbuj!
czytaj więcej
Ile gotować mrożone pierogi?
Mrożenie pierogów jest bardzo wygodne. Po pierwsze, można zrobić ich zapas i przez najbliższe 3 miesiące od włożenia do zamrażalnika raz po raz delektować się ulubionymi smakami na słono lub słodko. Po drugie, mamy pewność, z czego i w jakich proporcjach został zrobiony farsz oraz oczywiście czy ciasto nie jest za grube. Przyjemność z jedzenia pierogów jest bardzo ważna, a te mrożone mogą smakować jak świeże. Wystarczy tylko odpowiednio je później ugotować. Jak? Ile czasu muszą spędzić w garnku? O tym kilka słów od Tadar.pl!
czytaj więcej