Warto przeczytać

Jak dbać o naczynie żaroodporne?
Naczynia żaroodporne są niezwykle przydatne w kuchni. Ich trwałość oraz wielozadaniowość umożliwia przygotowanie wielu pysznych posiłków na ciepło. W zależności od wielkości naczynia żaroodpornego możesz zrobić np. obiad dla swojej rodziny lub nawet potrawę, którą podasz odwiedzającym cię gościom. Warto więc wiedzieć, jak prawidłowo dbać o naczynie żaroodporne, by jeszcze długo od zakupu kojarzyło się z dobrym smakiem i pożywnym posiłkiem. Dziś podpowiadamy jak to zrobić!
czytaj więcej
Naczynie z podgrzewaczem – dlaczego warto?
Ciepły posiłek potrafi nie tylko skutecznie opanować głód. Ma on również wiele wspólnego z zachowaniem prawidłowego działania układu trawiennego. Smak wydobyty ze składników podczas podgrzewania jest często inny, niż gdyby jeść je na surowo. Potraw na zimno jest wiele – zaczynając od kanapek, przez sałatki, a na deserach kończąc. Niska temperatura dań jest łatwa do utrzymania. Ciepłe posiłki natomiast z czasem stygną… i tu właśnie pojawia się na twoim stole idealne miejsce na naczynia z podgrzewaczem. Wiesz, dlaczego warto? My tak!
czytaj więcej
Naczynie żaroodporne – jakie wybrać?
Szkło żaroodporne ma kilka ważnych zalet. Pierwszą z nich jest oczywiście wysoka odporność na bardzo duże temperatury. Dzięki temu możesz używać go w piekarniku, a nawet na kuchence gazowej. Naczynia wykonane ze szkła żaroodpornego bardzo dobrze znoszą również mycie w zmywarce. Jakie jednak warto wybrać? To oczywiście zależy. Od czego? Ano od tego, czy masz apetyt na pyszną kawę, zupę, zapiekankę, czy może chcesz podać gościom gulasz. Spróbujmy więc wybrać coś wspólnie!
czytaj więcej


