Warto przeczytać

Formy do tarty – jak wybrać?
Pieczenie tarty daje szerokie pole do popisu. Wykorzystując ciasto francuskie lub kruche, możesz z jej pomocą stworzyć wytrawny posiłek lub przepyszny deser. Jedyne co musisz zrobić, to wybrać odpowiednią formę do tarty i zdobyć wyjątkowy przepis. W pierwszym przypadku możemy ci pomóc (w drugim też, ale to może innym razem). Teraz najważniejsze są formy do pieczenia tarty. To dzięki nim uzyskasz apetyczny wygląd niejednego ciasta z owocami oraz wykorzystasz różne składniki, sprytnie unikając marnowania jedzenia. Oto co musisz wiedzieć.
czytaj więcej
Brytfanna – jaka najlepsza? Podpowiadamy!
Jest duża, ale dzięki temu bardzo praktyczna. Świetnie nadaje się dla większych rodzin lub do przygotowania posiłku świątecznego dla wszystkich bliskich. Zawsze możesz liczyć na jej wieloletnią trwałość oraz na to, że poradzi sobie w wielu sytuacjach, w których klasyczny garnek to za mało. Brytfanna może być ważnym elementem wyposażenia niejednej kuchni? Dlaczego? Jaka jest najlepsza i czym kierować się podczas jej wyboru? My wiemy!
czytaj więcej
Silikonowe formy do pieczenia – jak ich używać?
Jeśli uwielbiasz domowe wypieki, to koniecznie musisz poznać również komfort tworzenia ich w silikonowych formach. Wykorzystasz je nie tylko do zrobienia ciasta, ale również domowej pizzy, czy też chleba. Silikonowa forma do pieczenia zostanie z tobą na długo. Dobrze jest więc wiedzieć jak jej używać. Chętnie podzielimy się z tobą tymi informacjami.
czytaj więcej


