Warto przeczytać

Jak zrobić owsiankę – na mleku, na wodzie, na zdrowe śniadanie!
Dzięki owsiance uczucie sytości będzie towarzyszyć ci dłużej niż po zjedzeniu zwykłych kanapek. Z owsianką w menu śniadaniowym zadbasz o utrzymanie prawidłowej masy ciała oraz zmniejszysz ilość cukru i cholesterolu we krwi. Możesz jeść ją przed treningiem, aby podkręcić swój metabolizm. Spróbuj również różnych dodatków i znajdź najlepsze połączenie smaków. Zrobisz ją bardzo szybko. Jak? Pozwól, że damy ci kilka wskazówek i porad.
czytaj więcej
Drugie życie pojemników kuchennych – zrób to sam!
Z czasem pojawiają się na nich zarysowania. Ozdobny napis ściera się od częstego użytkowania lub po prostu zmienia się styl kuchni, a więc przestają pasować do wyposażenia. Możliwe, że jeden z nich niefortunnie upadł ci podczas uzupełniania zapasu cukru i przez to jego metalowy korpus trwale się odkształcił. Życie pojemników kuchennych nie jest łatwe, dlatego tworzy się je z bardzo wytrzymałych materiałów jak włókno bambusowe, czy stal węglowa. Po wszystkim nie musisz ich wyrzucać. Jest wiele możliwości, aby dać im drugie i równie udane życie. Skorzystasz z nich?
czytaj więcej
Drewno bambusowe w kuchni – dlaczego warto?
Zastanawiasz się nad aranżacją kuchni? A może szukasz stylowych dodatków, które sprawią, że stanie się ona przytulna i zyska subtelną elegancję? Wybierz drewno. W nim kryje się ciepło miłych, rodzinnych posiłków. W nim drzemie ogromny potencjał, jeśli chodzi o dopasowanie do różnego stylu wystroju kuchni. W drewnie jest również coś magicznego, co pozwala ci gotować bliżej natury i w zgodzie z jej rytmem. Jaki gatunek będzie najlepszy? Polecamy tzw. włókno bambusowe, a oto kilka powodów dlaczego.
czytaj więcej


