Warto przeczytać

Jak zrobić domowe frytki? Kilka sprawdzonych sposobów
Wiele dań smakuje lepiej, gdy na talerzu są również frytki. Tylko pomyśl, hamburger z frytkami, ryba z frytkami, sałatka z chrupiącymi frytkami, a nawet frytki i… dobry sos. Na samą myśl aż cieknie ślinka, prawda? Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby smak i teksturę frytek, które jadasz z lubością w restauracji, przenieść do własnej kuchni. Jest na to kilka sposobów. Domowe frytki z piekarnika, patelni, a nawet belgijskie w niczym nie muszą ustępować, tym przygotowany przez profesjonalnego kucharza!
czytaj więcej
Jak zrobić ciasto na domowe pierogi i jaki farsz wybrać?
Mogą mieć różną wielkość, kształt i nadzienie. Niektóre smakują wyjątkowo z okrasą z boczku i cebuli, inne wolą towarzystwo słodkiej śmietany. Pierogi są częścią naszej tradycji – warianty ich nadzienia można spotkać regularnie na świątecznych stołach. Są również tym, z czym kojarzy się obcokrajowcom Polska i za czym wielu tęskni, emigrując z kraju. Jeśli i ty je uwielbiasz, pora wziąć się do dzieła. Skorzystaj z chwili wolnego czasu. Połącz ciasto na pierogi z wytrawnym lub deserowym nadzieniem. Pomożemy ci!
czytaj więcej
Co zrobić, żeby mięso było kruche i soczyste?
Dania mięsne są nie tylko bardzo smaczne – w końcu tłuszcz jest doskonałym nośnikiem tego typu doznań – ale nierzadko wymagają również pewnej wprawy i odpowiedniej techniki przygotowania. Wszystko po to, aby uzyskać jak największy poziom soczystości. Tak, aby przy każdym kęsie rozpływało się w ustach. Chcesz dowiedzieć się jak to zrobić? Szukasz kilku uniwersalnych porad, dzięki którym uzyskasz takie małe, codzienne sukcesy z drobiu, wołowiny, czy też wieprzowiny? Zapraszamy do naszego mięsnego kącika porad!
czytaj więcej


