Warto przeczytać

Czym i jak ubijać jajka oraz pianę z białek?
Możesz zrobić z nich omlet lub lekką jajecznicę na śniadanie. Dodajesz je niemal za każdym razem, gdy pieczesz ciasto lub wytrawną tartę. Wystarczy dobrze wymieszać. Jajka to niezwykle wdzięczny składnik – z ubitym żółtkiem i białkiem można zrobić np. fantazyjne muffinki jajeczne na słono. W jaki sposób zbełtać pożywną zawartość skrytą w twardej skorupce jajka? Jak zrobić to szybko, dokładnie i bez wysiłku? Jakie są zasady tworzenia trwałej i puszystej piany z białek z pomocą domowych akcesoriów kuchennych? To naprawdę nic skomplikowanego!
czytaj więcej
Jak sprawnie otworzyć każdy słoik?
Wiele przetworów sklepowych pakowanych jest w słoiki. Domowe konfitury, kiszone ogórki, kompoty, czy pasteryzowane musy na zimę również lubią szkło i szczelne zamknięcie. Gdy przychodzi pora i apetyt, chcesz czym prędzej wydobyć je z tego opakowania… lecz nagle na twojej drodze staje zakrętka, która nie chce ustąpić. Warto mieć na nią sposób. Jaki? Jest ich kilka!
czytaj więcej
Prezent ślubny dla koleżanki z pracy – 5 pomysłów
Znajomości nawiązane w pracy, często przeradzają się w głębsze relacje. Z czasem pojawiają się wspólne wyjścia do kina, na kręgle, na dobre jedzenie, a nawet wspólne grillowanie w weekendy. Wymieniacie się przepisami, telefonami do fachowców od wszystkiego, czy też polecacie sobie zakupy sprzętu elektronicznego, książek lub obejrzenie filmu oraz serialu. Istnieje duża szansa, że w końcu taka znajomość zaowocuje zaproszeniem na ślub do koleżanki z pracy. Jaki prezent wówczas wybrać? Sprawdźmy, czy nasze pomysły przypadną ci do gustu.
czytaj więcej


