Warto przeczytać

Relingi kuchenne — 3 najciekawsze rozwiązania!
Idealna kuchnia to taka, w której wszystkie niezbędne akcesoria są zawsze pod ręką. Aby ułatwić sobie codzienne gotowanie, warto zaopatrzyć się w reling kuchenny na przyssawki. To sprawdzony sposób na zachowanie porządku, przy jednoczesnej oszczędności miejsca. Jak wybrać idealny reling kuchenny z akcesoriami? Podpowiadamy!
czytaj więcej
Jak zrobić powidła śliwkowe? W powidlaku!
Domowe powidła śliwkowe to doskonały sposób na to, aby smakami lata móc cieszyć się przez okrągły rok. Stanowią one świetną alternatywę dla gotowych produktów tego typu dostępnych na sklepowych półkach. Jak zrobić powidła śliwkowe? Do tego celu najlepiej wykorzystać garnek do smażenia powideł, który określany jest mianem powidlaka.
czytaj więcej
Przepis z gęsiarki – bajecznie łatwe ciasto mołdawskie
Nazywa się je często Czarną Babą – baba neagra. Określenie to wzięło się oczywiście z wyglądu ciasta. W momencie włożenia do piekarnika ma ono barwę jasno karmelową. Gdy jednak pieczenie się zakończy, ciasto mołdawskie będzie już niemal czarne. Zaskakujące w nim jest to, że smakuje podobnie jak krówka, a po przekrojeniu całkiem mocno przypomina plaster miodu. Wnętrze Czarnej Baby jest wilgotne, miękkie i wręcz upstrzone dziurkami. Jeśli masz w domu gęsiarkę, koniecznie spróbuj ją zrobić dla swoich bliskich!
czytaj więcej


