DARMOWA DOSTAWA od 129 zł 🎅🎁🎄 Wesołych Świąt!
Kupujesz jako: klient indywidualny
 Logo
Uwaga! Zamówienia zrealizowane do godziny 12.00 wysyłane są tego samego dnia!

Warto przeczytać

Rzeżucha nie tylko na kanapki – do czego ją wykorzystać?

Porady 8.04.2020

Sekretem najlepszych dań, są świeże składniki. Takie produkt zapewniają posiłkom najgłębszy smak, wyjątkowe doznania oraz pełen pakiet wartościowych mikroelementów. Weźmy na przykład taką rzeżuchę. Ta niepozorna roślina może gościć na twoim stole przez cały rok, choć zazwyczaj wybierasz ją jako dodatek do jadłospisu w okolicach świąt wielkanocnych. Wiesz, że ma wiele właściwości, które są dobre dla zdrowia i wzbogacają dietę? Tęsknisz za dobrą zabawą związaną z jej hodowaniem w domu lub chcesz pokazać swojemu maluchowi jak to robić? Chyba wiemy jak ci pomóc. Rzeżucha to bowiem nie tylko świetna inspiracja dla pożywnych kanapek na śniadanie.

czytaj więcej

Jak zrobić jajko w koszulce?

Jajko to jeden z bardziej optymistycznych akcentów we współcześnie tworzonych daniach. Ciepła barwa żółtka, które rozlewa się powoli na talerzu i dodaje smaku innym składnikom, zawsze sprawi, że się uśmiechniesz. Jajko możesz dodać także do zupy – bez niego wielkanocny żurek byłby niepełny. Może być na twardo (do kanapek), na miękko (jedzone z kieliszka do jajek na śniadanie) lub półmiękko. Szczególnym sposobem jego podania jest tzw. jajko w koszulce. Dlaczego? Kształt jajka nadany zwykle przez skorupkę jest tutaj zaburzony. Smak pozostaje natomiast ten sam. Gdy przekroisz takie jajko, wówczas odkrywasz jego magię. Jak je zrobić? To nie takie trudne!

czytaj więcej

Jak i w czym przechowywać miód?

Przygotuj bulion wołowy, dopraw go tunezyjską pastą harissa i… miodem. Dzięki temu zyskasz wyjątkową bazę i kontrast dla reszty składników domowej zupy ramen. Czując, że twoje gardło domaga się ulgi, a w klatce piersiowej rodzi się kaszel, osłabienie i gorączka, weź do ręki swój ulubiony kubek. Przez chwilę pozwól mu ogrzać swoje dłonie. To twoje ulubione mleko z miodem i masłem – ciepło i panaceum na przeziębienie, a także problemy z zaśnięciem. Jest wiele potraw i napojów, które zyskują na tym słodkim dodatku. Również właściwości miodu zachęcają do jego użytkowania w kuchni (np. w zastępstwie dla białego cukru). Wystarczy jedynie odpowiednio go przechowywać. Jak? O tym w kolejnych akapitach.

czytaj więcej