Warto przeczytać

Ciasto wielkanocne – zielone, ze szpinaku i przepyszne!
Mazurek? Sernik? A może babka piaskowa o subtelnym aromacie migdałów? Święta Wielkanocne to czas wielu przepysznych wypieków. Tradycyjne przepisy wzbudzają wówczas największą nostalgię za minionymi chwilami uroczystych spotkań całej rodziny. Ich smak został głęboko zakorzeniony w dzieciństwie. Aromat takich łakoci skutecznie rozbudza w tobie poczucie przyjemności i satysfakcji z przeżywanego czasu. A może by tak rozpocząć własną tradycję rodzinną? Chcesz stworzyć wielkanocne ciasto, które odtąd będzie konkurowało na stole z sernikiem babci i mazurkiem mamy? Spróbuj zatem Zielonego Mchu – receptury na bazie ciasta szpinakowego, które łatwo ozdobisz dowolnymi dodatkami i wzbogacisz ulubionym kremem!
czytaj więcej
Truskawki w diecie – dlaczego warto i co z nich zrobić?
Czekasz na niego cały rok, a gdy przychodzi nie możesz wręcz powstrzymać radości. Doskonale wiesz, że będzie smacznie. Cieszysz się, że oto w twoim życiu pojawia się zdrowa przekąska, której nie musisz sobie odmawiać, jeśli dbasz o linię. W jednej chwili codzienne sukcesy mają smak truskawek. Ale czy potrafisz wykorzystać ich pełen potencjał? Wiesz dlaczego warto je jeść? A może nie masz pomysłu na ich wykorzystanie i szukasz inspiracji? Oto odpowiednie miejsce i czas – tu otrzymasz odpowiedzi na nurtujące cię pytania oraz poznasz kilka truskawkowych pomysłów.
czytaj więcej
Maliny w diecie – dlaczego warto i co z nich zrobić?
Z malinami można zrobić naprawdę wiele pysznych deserów i dań. Są to owoce, które świetnie czują się jako główna atrakcja posiłku lub wyrazisty dodatek nadający charakteru nawet najprostszym ciastom na ciepło i zimno. W spiżarni warto mieć również malinowe konfitury i soki. Nigdy nie wiadomo, kiedy właśnie takie przetwory, w których zamknięty jest wakacyjny smak beztroski, przydadzą się do stworzenia czegoś apetycznego i wyjątkowego dla bliskich ci osób. Wystarczy dobry pomysł.
czytaj więcej


