Warto przeczytać

Domowe wrapy – jak je zrobić i z czego przygotować farsz?
Wrapy to smaczny sposób na przełamanie kulinarnej rutyny. Możesz zabrać je ze sobą w podróż zamiast kanapek. Są ciekawą alternatywą dla śniadania, które dajesz swojemu dziecku do szkoły. Można je zrobić łatwo i szybko – świetnie sprawdzą się jako posiłek w pracy, np. w porze lunchu. Odpowiednio podane wrapy mogą także stać się pyszną przekąską w czasie przyjęcia. Naucz się je robić i wyproś ze swojej kuchni nudę. To nic trudnego!
czytaj więcej
Tort biszkoptowy niejeden ma smak – prosty przepis i wiele inspirujących pomysłów!
Nie co dzień piecze się tort. To ten rodzaj wypieków, który lubi specjalne okazje i zarezerwowany jest dla wyjątkowych chwil – urodzin, sukcesów zawodowych lub osobistych i wszelakich rocznic. Warto zastanowić się nad jego smakiem, dodatkami oraz oczywiście zdobyć idealny przepis na wyśmienity biszkopt (a także tortownicę, w której go upieczesz). Uzbrój się więc w cierpliwość i baw się dobrze. To wcale nie takie trudne, a może dać wiele przyjemności.
czytaj więcej
Jadalne kwiaty – jak wykorzystać je w kuchni?
Piękno kwiatów jest inspiracją wielu odmian sztuki. Ich subtelny kształt zdobi fotografie. Obrazy starają się uchwycić efemeryczne piękno płatków i wnętrza pełnego nektaru. Perfumy, których używasz, z uwielbieniem rozpieszczają cię kompozycją zapachów z kwiatowymi nutami. A co ze sztuką gotowania? Ona również radzi sobie wyśmienicie na tym polu. Co prawda jest bardzo wybredna, ale to tylko w trosce o twoje zdrowie. Chcesz poznać jej tajemnice i samodzielnie stworzyć swoje małe, jadalne dzieło sztuki z dodatkiem kwiatowej elegancji? To bardzo proste!
czytaj więcej


