Warto przeczytać

Grzane piwo — zdradzamy nasz przepis
Jak skutecznie rozgrzać się w mroźny wieczór? Dobrą alternatywą dla popularnego grzanego wina jest grzaniec z piwa. Gwarantujemy, że jest on równie smaczny, a jego przygotowanie zajmie Wam zaledwie kilka chwil. Jak zrobić grzane piwo krok po kroku? Poniżej znajdziecie sprawdzony przepis na grzane piwo.
czytaj więcej
Nóż do sera — czy do każdego gatunku sera? Sprawdzamy!
W kuchni żadnego miłośnika sera nie może zabraknąć akcesoriów ułatwiających jego krojenie i ser-wowanie. Zalicza się do nich między innymi noże do sera. Jakie są rodzaje noży do sera? Jak używać noży do sera? W dzisiejszym wpisie znajdziecie wszystkie niezbędne informacje na ten temat.
czytaj więcej
Jak wyczyścić deskę do krojenia?
Deska do krojenia to nieodłączny element wyposażenia każdej kuchni. Niestety, na skutek regularnego użytkowania ulec może ona zabarwieniu, a na jej powierzchni mogą zacząć mnożyć się bakterie. Jak zagwarantować sobie codzienne sukcesy w czyszczeniu desek do krojenia drewnianych, plastikowych czy szklanych? Podpowiadamy!
czytaj więcej


