Warto przeczytać

Dania z kociołka myśliwskiego – inspiracje na jesienne potrawy z ogniska
To był naprawdę chłodny wieczór. Powoli zapadał zmierzch, a pole widzenia biwakujących zawężało się z każdą minutą. Gdzieś w koronach drzew słychać było pojedyncze stukanie Lekarza Lasu. Wiatr szeleścił pobliskimi krzewami, a każdemu krokowi towarzyszył trzask łamanych gałązek, szmer miażdżonej ściółki i zamszowy chrobot podeszew stykających się z mchem. Wszyscy wstrzymali oddech i spojrzeli na siebie. Ich oczy mówiły wyraźnie, że są zmęczeni i głodni. Najchętniej schowaliby się w swoich namiotach, ale burczenie w brzuchu i tak nie dałoby im zasnąć.
czytaj więcej
Jak parzyć kawę, aby wydobyć pełen potencjał ziaren?
Nawet nie podejrzewasz, jak wiele niuansów składa się na smak kawy, którą tak lubisz pić. Przy filiżance słodkiego cappuccino osiągnięcie codziennych sukcesów jest zawsze łatwiejsze. Rozpoczęcie dnia od głębokiej charakterystyki parzonych ziaren w odrobinie espresso to dawka energii, dzięki której łapiesz ostrość myślenia jeszcze przed wyjściem z domu. Podejmij zatem wyzwanie. Zadbaj o wydobycie pełnego potencjału plantacji kawy, którą lubisz, gdyż dojrzewała w słońcu Brazylii i ma charakterystyczny, orzechowy posmak. Z nami dowiesz się, czy twój domowy ekspres będzie w stanie sprostać temu wyzwaniu, czy może, aby zrobić dobrą kawę, warto wybrać jedną z alternatywnych metod.
czytaj więcej
Jak przyrządzić sandacza? Jesienne i zdrowe inspiracje!
Sandacz zaliczany jest do ryb chudych i mało kalorycznych, dlatego też wybiera go tak wiele osób. Jego mięso uznawane jest za kopalnię białka i witaminy D, która wesprze cię w walce z jesienną chandrą. Jako składnik posiłków charakteryzuje się delikatnością. Warto wybrać sandacza, jeśli szukasz naturalnego źródła selenu – pierwiastka budującego odporność twojego ciała i wzmacniającego jego ochronę przed wolnymi rodnikami. W twojej kuchni może przybrać wiele form i smaków.
czytaj więcej


