Warto przeczytać

Kasza jęczmienna. Dlaczego nie może jej zabraknąć w Twojej kuchni?
Smaczną i zdrową podstawą wielu dań jest kasza jęczmienna, zaliczana do najzdrowszych kasz. Znane są jej różne odmiany, z których każda wyróżnia się szeregiem walorów zdrowotnych. Tego rodzaju przysmak ma wiele do zaoferowania również pod względem kulinarnym. Zobacz, dlaczego warto po niego sięgać.
czytaj więcej
Kiszona rzodkiewka — zapraw już teraz!
Okres wiosenno-letni, gdy pojawiają się rzodkiewki, to doskonały moment, by przygotować kiszonki na jesień i zimę. Dzięki temu będzie można cieszyć się smakiem i właściwościami zdrowotnymi rzodkiewek również poza sezonem. Zobacz, jak przygotować kiszoną rzodkiewkę na zimę.
czytaj więcej
Sałatka z rzodkiewki — 11 wersji na szybką sałatkę z rzodkiewką
Wraz z pierwszym powiewem wiosny na naszych stołach pojawiają się pyszne sałatki ze świeżych warzyw. Rzodkiewka jest popularnym składnikiem wielu tego rodzaju dań. Zobacz, z czym ją połączyć, by cieszyć się smakiem prawdziwie wiosennej przekąski.
czytaj więcej