Warto przeczytać

Sposoby parzenia i podawania oraz akcesoria do parzenia pysznej herbaty [Poradnik]
Prawidłowo zaparzony herbaciany napar zachwyca smakiem i aromatem. W naszym kraju herbata jest jednym z najczęściej serwowanych i chętnie pijanych napojów. Serwuje się ją na wszelkiego rodzaju uroczystościach, obowiązkowo podaje się ją do ciast i wypieków, a także do ciepłego posiłku. Podawanie gościom herbaty do ciasta to w zasadzie część naszej tradycji. Wielu z nas nie wyobraża sobie zimy bez kubka herbacianego naparu. Równie chętnie pijamy ją w okresie letnim, np. na zimno w formie ice tea. Mrożona herbata z dodatkiem owoców jest doskonałą alternatywną dla słodzonych, zimnych napojów.
czytaj więcej
Pierogi z ziemniaków na 4 sposoby – poznaj przepisy
Ziemniak to warzywo, z którego można przyrządzić nie tylko frytki czy placki ziemniaczane, ale także smaczne pierogi. Poznaj kilka interesujących propozycji na kluseczki, którym się nie oprzesz. Znajdź idealną wersję pierogów dla siebie. Eksperymentuj ze smakami. Oto jak kreatywnie wykorzystać ziemniaki.
czytaj więcej
Pierogi z kaszą gryczaną – odkryj klasyczny przepis
Pierogi z kaszą gryczaną to proste danie, które może wywoływać skojarzenia z polską wsią. Świetnie smakują zarówno gotowane we wrzątku, jak i podsmażane na patelni. Za sprawą dodatków, np. śmietany z mielonym czarnym pieprzem, zyskują wyrazisty charakter. Zobacz, jak je przyrządzić oraz jakie dodatki do farszu warto zastosować.
czytaj więcej