Warto przeczytać

Garnki na prezent – czy to dobry pomysł?
Gotowanie to nieodłączna część życia. Nawet osobom, korzystającym zwykle z diet pudełkowych lub jedzącym na mieście, od czasu do czasu również zdarza się coś ugotować, odgrzać czy przechować z myślą o późniejszym spożyciu. Dlatego garnki są bardzo praktycznym prezentem, który z pewnością się przyda, czasem w najmniej spodziewanym momencie.
czytaj więcej
Pierogi z soczewicą – pyszne i syte danie!
Soczewica to smaczny dodatek do zup, sałatek, pasztecików, ale również pierogów. Jeżeli nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zjeść coś bardziej urozmaiconego, sięgnij po soczewicę i wykonaj z niej farsz do swoich pierogów. Poznaj przepis na pierogi z soczewicą i zaskocz swoich bliskich nietypową potrawą.
czytaj więcej
Napar z kurkumy – jak go przygotować i kiedy stosować?
Kurkuma to znana od stuleci roślina, która pozytywnie wpływa na organizm. Szczególnie ceniona jest w kuchni azjatyckiej. Zobacz, jak przyrządzić z niej napar i dowiedz się, dlaczego warto włączyć ją do swojej diety. Poznaj lepiej jej właściwości. Sprawdź przepis na rozgrzewającą jesienną herbatkę z kurkumą.
czytaj więcej