Warto przeczytać

Jak zrobić sernik bez spodu?
Wilgotny, lekki jak chmurka sernik na bazie swojskiego twarogu to ciasto idealne na wszystkie rodzinne przyjęcia. Trzeba jednak wziąć się za pieczenie z wyprzedzeniem, gdyż czas jego przygotowywania nie należy do najkrótszych. Jest jednak sposób, by nieco przyspieszyć cały proces – wystarczy, że sernik pozbawimy kruchego spodu. Jak robi się pyszny sernik bez spodu? Wszystkie tajniki jego przygotowywania opisujemy w poniższym artykule.
czytaj więcej
Zdrowe potrawy wigilijne – które potrawy mają mało kalorii?
Wigilia jest jednym z tych dni, podczas których często dajemy sobie dyspensę i zajadamy się pysznymi potrawami przez cały dzień. Zapominamy o diecie i cieszymy się smakiem karpia, śledzia w śmietanie i pierogów. Czy jednak można pogodzić jedno z drugim? Mieć doskonały smak i lekkie potrawy? Oczywiście, że tak. Dania wigilijne mogą być zdrowe, lekkie i niskokaloryczne, jeśli tylko trochę się postarasz. Z chęcią Ci w tym pomożemy.
czytaj więcej
Sernik wiedeński – poznaj przepis
Jednym z najbardziej tradycyjnych serników jest z całą pewnością sernik wiedeński. To puszyste ciasto z cukrem pudrem, idealne na święta i inne spotkania w gronie rodziny oraz bliskich. Jeśli ten deser nie zagościł jeszcze na Twoim stole, czas to zmienić. Zwłaszcza że sernik wiedeński jest naprawdę prosty do przygotowania.
czytaj więcej